Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 12:31
Čas čítania 0:39

Ak Ukrajina vstúpi do NATO, hrozí tretia svetová vojna, tvrdí Rusko

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 30. septembra oznámil, že Kyjev podal žiadosť o zrýchlený vstup do NATO.

Námestník tajomníka Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Alexandr Venediktov tvrdí, že prijatie Ukrajiny do NATO by podľa popredného ruského predstaviteľa mohlo viesť k tretej svetovej vojne.

„Kyjev si je dobre vedomý toho, že takýto krok by znamenal zaručenú eskaláciu k tretej svetovej vojne,“ povedal Venediktov. „(Ukrajinci) s tým zjavne rátajú – vytvoria informačný šum a opäť na seba upozornia,“ dodal.


Venediktov okrem toho zopakoval ruské tvrdenie, že Západ sa prostredníctvom svojej pomoci Ukrajine priamo zúčastňuje na tomto konflikte. Západ tieto obvinenia odmieta s tým, že len pomáha Ukrajine brániť sa proti ničím nevyprovokovanej ruskej agresii.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 30. septembra oznámil, že Kyjev podal žiadosť o zrýchlený vstup do NATO.


Došlo k tomu bezprostredne po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin podpísal zmluvy o pričlenení Doneckej a Luhanskej oblasti a častí Chersonskej a Záporožskej oblasti k Rusku. Urobil tak na základe kontroverzných referend, ktoré sa v týchto oblastiach uskutočnili. Medzinárodné spoločenstvo referendá ani pričlenenie oblastí neuznáva. Desať krajín EÚ vrátane Slovenska už súhlasilo so vstupom Ukrajiny do NATO

Putin Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia