Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
12. októbra 2022, 13:31
Čas čítania 1:12

Matovič sa vyhráža médiám: Novinárov budem postupne dávať dole. Už 2,5 roka sa cítim ako na pranieri

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Moderátor Braňo Závodský vo svojej relácii konfrontoval Igora Matoviča s viacerými tvrdeniami o novinárskej obci.

Novinárov budem postupne dávať dole, vyhlásil dnes Igor Matovič v relácii Braňo Závodský Naživo v rádiu Expres. Moderátor ministra financií konfrontoval s výrokmi, v ktorých v posledných týždňoch tvrdil, že na Slovensku si človek môže zaplatiť novinára za 500 eur, a prirovnával súčasných slovenských novinárov k hitlerovským žurnalistom.

„Beriem to ako verejnú objednávku. Postupne ich budem dávať dole,“ vyhlásil Matovič, keď hovoril o tom, že podľa neho dodnes na Slovensku fungujú novinári, u ktorých si môže niekto zaplatiť za to, aby písali tak, ako on potrebuje, klamali, zavádzali a prekrúcali fakty.

„Takíto novinári na Slovensku naďalej fungujú,“ povedal Matovič, na čo Braňo Závodský reagoval slovami, či to naozaj minister myslí vážne. Keď moderátor spomenul reláciu Na pranieri, ktorú pred rokmi spustil Marian Kočner na „diskreditáciu“ novinárov, ktorých nechával sledovať, tak Matovič povedal, že sa cíti presne tak. 

Podľa Matoviča nie je skorumpovaný každý novinár na Slovensku, a tak odmietol, že svoje tvrdenie myslel všeobecne. Minister si však myslí, že takéto praktiky rokmi nevymizli, lenže žiadne dôkazy neukázal ani po opakovanej výzve zo strany moderátora.

Reláciu Na pranieri pred rokmi spustil Marian Kočner„Ja sa cítim ako na pranieri 2,5 roka,“ skonštatoval minister. „Vy sa cítite ako Marian Kočner?“ pýtal sa moderátor, na čo Matovič odpovedal, že sa cíti len „ako na pranieri“. Na otázku Braňa Závodského, či má záujem dávať sledovať novinárov, neodpovedal, kontroval tým, že práve on bol v minulosti sledovaný. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej spustil Marian Kočner reláciu Na pranieri, v ktorej sa venoval znevažovaniu novinárov, a to nielen na základe ich práce, ale aj súkromného života.

Opieral sa pri tom o materiály, ktoré mu zabezpečilo sledovacie komando bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra Tótha – Miroslav Kriak a Štefan Mlynarčík. Všetci traja zbieranie kompromateriálov na novinárov priznali.

Domov
Zdieľať
Diskusia