Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
20. septembra 2022, 8:27
Čas čítania 1:00

Boris Kollár: Nový minister školstva musí byť konzervatívne orientovaný

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vláda Eduarda Hegera ani po dvoch týždňoch nenašla odborníka na post ministra školstva, v rezorte tak zastupuje samotný premiér. Boris Kollár tvrdí, že hľadajú výhradne konzervatívca.

Predseda vlády Eduard Heger stále nenašiel vhodného kandidáta na post ministra školstva, v rezorte tak šéfa dočasne nahradil on sám. Boris Kollár v pondelok na konzervatívnom samite vyhlásil, že ministra školstva ešte stále hľadajú, majú však jednu zásadnú podmienku. Musí ísť o konzervatívne orientovaného odborníka.

Meno vraj vyberali ešte v nedeľu, Úrad vlády SR však Refresheru zatiaľ neodpovedal na otázku, či vybrali konkrétneho kandidáta a kedy by sa meno mohli dozvedieť prezidentka Zuzana Čaputová aj verejnosť. 

„Mojou podmienkou je, aby to bol konzervatívne orientovaný odborník. Asi všetci tušíte prečo,“ cituje Borisa Kollára denník Postoj

Na predsedu parlamentu už reagoval aj exminister školstva Branislav Gröhling, podľa ktorého sú odbornosť a vízia oveľa dôležitejšie ako hodnotový kompas. „Každá vláda má právo vybrať si nominantov. Je však zvláštne, keď je hneď prvou podmienkou na ministra školstva to, aby bol konzervatívec. Nikoho nezaujímajú jeho reformy, vízia, potrebné opatrenia, podmienky na investície z plánu obnovy alebo to, či vníma akútne problémy v školstve?“ pýta sa Gröhling zo SaS.

Borisa Kollára neskôr doplnil aj minister práce Milan Krajniak. Ten tvrdí, že treba bojovať proti liberálnym a progresívnym médiám. „Nesnažme sa dosiahnuť uznanie a rešpekt od progresívnych a liberálnych médií. To je cesta do pekla. Práve naopak, využime ich silu vo svoj prospech. Nebojme sa hovoriť veci, ktoré sa im nebudú páčiť,“ povedal na samite Krajniak.

Stretnutie konzervatívnych politikov zorganizovali v historickej budove Národnej rady SR.

Na konzervatívnom samite vystúpili aj predseda vlády Eduard Heger a nový minister spravodlivosti Viliam Karas a niekoľko zahraničných politikov vrátane poľského premiéra a maďarskej ministerky spravodlivosti.

Anketa:
Súhlasíš s Borisom Kollárom, podľa ktorého je základnou podmienkou na nového ministra školstva, aby bol konzervatívec? 
V žiadnom prípade. 
Je mi to jedno. 
Určite áno. 
V žiadnom prípade. 
78 %
Je mi to jedno. 
9 %
Určite áno. 
14 %
Domov
Zdieľať
Diskusia