Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
12. septembra 2022, 20:23
Čas čítania 0:41

Ďalší ruskí poslanci žiadajú Putinovo odstúpenie. Dôvodom je zlyhanie na charkovskom fronte a zmanipulované voľby

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Ďalší ruskí poslanci žiadajú Putinovo odstúpenie. Dôvodom je zlyhanie na charkovskom fronte a zmanipulované voľby
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR

Poslanec z petrohradského okresu Dmitrij Paljuga skončil pre kritiku Vladimira Putina na policajnej stanici. Z možnej diskreditácie ruskej armády ho napokon neobvinili.

Desiatky komunálnych poslancov z Moskvy a Petrohradu žiadajú v otvorenom liste Vladimira Putina, aby odstúpil, píšu Moscowtimes.

Výzva prichádza po víkendových miestnych a regionálnych voľbách, ktoré mnohí označujú za zmanipulované. Ďalším dôvodom je aj strata charkovského frontu, odkiaľ Rusi ušli.

Táto strata je pre Moskvu najväčšia porážka od vypuknutia vojny. Ukrajinci totiž oslobodili významné mestá ako Izium.

„Kroky prezidenta Putina poškodzujú budúcnosť Ruska a jeho občanov,“ uvádza sa v petícii. „Požadujeme odstúpenie Vladimira Putina z funkcie prezidenta Ruskej federácie,“ znie dodatok.

Tento dokument pôvodne podpísalo 19 poslancov. V pondelok to už bolo ďalších 84 ľudí. Vlna kritiky na víkendové voľby nastala po tom, ako nezávislý volebný dozorný orgán Golos informoval o ich manipulácii.

Hlasy mali byť kupované, vo voľbách malo miesto aj zastrašovanie či chybne zaznamenané hlasy.

Podnetom na Putinovo odstúpenie sa poslanci zaoberali už minulý týždeň po tom, čo poslanec z petrohradského okresu Dmitrij Paljuga vyzval Štátnu dumu, aby súdila prezidenta Putina z vlastizrady za jeho inváziu na Ukrajine.

Paljugu neskôr predvolali na policajnú stanicu z možnej diskreditácie ruskej armády. No neskôr bol prepustený.

Domov
Zdieľať
Diskusia