Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
26. augusta 2022, 6:54
Čas čítania 0:35

Hrozí nedostatok toaletného papiera. Podľa výrobcov za to môže plynová kríza

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Súčasná plynová kríza môže v Nemecku viesť k nedostatku toaletného papiera.

Súčasná plynová kríza môže v Nemecku viesť k nedostatku toaletného papiera. Pri príležitosti nadchádzajúceho Medzinárodného dňa toaletného papiera na to upozornil nemecký Zväz výrobcov papiera. Informuje o tom TASR na základe článku v nemeckých novinách Frankfurter Neue Presse.


„Pri výrobe hygienického papiera sme osobitne odkázaní na plyn. Pri jeho výpadku nemôžeme zaručiť riadne dodávky,“ varoval viceprezident papiernického zväzu Martin Krengel.


Podľa denníka spotrebuje priemerný Nemec 134 roliek toaletného papiera ročne. V Nemecku vyrobia každoročne 750 000 ton toaletného papiera, čo predstavuje 3,4 percenta celkovej produkcie papiera. Dovedna 125 000 ton ide na vývoz a približne rovnaké množstvo sa dovezie.


„Toaletný papier nie je dôležitý iba pre osobnú hygienu – nezaobídu sa bez neho ani na pracoviskách a vo verejných zariadeniach, ako sú nemocnice, domovy sociálnych služieb či letiská,“ pripomenul Krengel.


O nedostatok toaletného papiera v obchodoch sa predvlani postarala pandémia koronavírusu. Mnohí ľudia sa ním totiž zásobili nad obvyklú mieru.

toaletný papier
Zdroj: unsplash.com/Jasmin Sessler
Domov
Zdieľať
Diskusia