Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. augusta 2022, 18:53
Čas čítania 0:44

Aktuálne: Vzduchom letela strecha. Búrka v Dubnici nad Váhom po sebe zanechala spúšť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hasiči odstraňovali strom, ktorý na parkovisku pri obchodnom centre spadol na automobil.

Sedem zásahov absolvovali v utorok popoludní profesionálni hasiči z Dubnice nad Váhom v súvislosti s lokálnou búrkou a silným vetrom.

TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.


Hasiči podľa neho odstraňovali strom, ktorý na parkovisku pri obchodnom centre spadol na automobil. Ostatné zásahy sa týkali odstraňovania konárov z chodníkov a ciest.
Ako dodal, v areáli súkromnej spoločnosti sfúkol vietor z budovy strechu, tá zostala na komunikácii v areáli spoločnosti. „Na mieste zasahujú štyria hasiči z Dubnice nad Váhom a dvaja hasiči z Trenčína s výškovou technikou,“ doplnil hovorca.

Na väčšine územia Slovenska sa môžu počas utorka vyskytnúť búrky. Informuje o tom na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Zároveň naďalej platí výstraha pred vysokými teplotami, ktorá sa rozšírila aj pre okresy na západe územia.


Výstraha pred búrkami trvá do 20.00 h pre okresy všetkých krajov okrem Trnavského a Bratislavského. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

Domov
Zdieľať
Diskusia