Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
15. augusta 2022, 8:17
Čas čítania 0:40

Rakety HIMARS zasiahli tábor wagnerovcov. Stav majiteľa skupiny Jevgenijho Prigožina je neznámy

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pozíciu svojho tábora zrejme wagnerovci prezradili omylom na sociálnej sieti.

Raketomety systému HIMARS mali podľa ukrajinského poradcu ministra vnútra Antona Heraščenka zasiahnuť základný tábor ruskej žoldnierskej skupiny wagnerovcov v okupovanom ukrajinskom meste Popasna. O útoku podľa Denníka N informoval aj ruský propagandista Jurij Kotenok.

Anton Heraščenko o wagnerovcoch hovorí ako o súkromnej armáde Vladimira Putina a pripomína, že ich jednotka žoldnierov bojujúca na Ukrajine je zodpovedná za páchanie vojnových zverstiev. Na sociálnych sieťach sa objavujú nepodložené špekulácie, že počas útoku mohol prísť o život aj majiteľ skupiny Jevgenij Prigožin, známy aj ako „Putinov šéfkuchár“.

Raketomety HIMARS používa ukrajinská armáda vďaka dodávkam zo Spojených štátov. Informáciu o zásahu tábora zatiaľ nepotvrdili nezávislé spravodajské zdroje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia