Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík TASR
8. augusta 2022, 7:33
Čas čítania 0:37

Chorvátsko zachvátil ďalší lesný požiar na ostrove Hvar. Vyžiadal si jednu obeť

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Chorvátsko zachvátil ďalší lesný požiar na ostrove Hvar. Vyžiadal si jednu obeť
Zdroj: Wikimedia Commons/acediscovery

Jeden muž zahynul pri záchrane svojho obydlia.

V júli sme informovali o tom, že v chorvátskej Dalmácii vypukli veľké požiare a ľudia pri Šibeniku museli opustiť svoje domovy. Za posledný mesiac zachvátilo chorvátske pobrežie Jadranského mora viacero lesných požiarov. Došlo k tomu v čase silných horúčav, ktoré postihli väčšinu európskych krajín.

V obľúbenej dovolenkovej destinácii vypukol cez víkend ďalší požiar. Podľa agentúry Reuters desiatky chorvátskych hasičov aj s pomocou hasiacich lietadiel v nedeľu večer zasahovali pri lesnom požiari na ostrove Hvar.

Hvar Chorvátsko
Zdroj: Wikimedia Commons/August Dominus


Požiar krátko ohrozoval obytné oblasti v blízkosti mesta Stari Grad, pričom jeden muž prišiel o život, keď sa snažil, aby plamene nezachvátili jeho majetok. Podľa chorvátskej polície presnú príčinu jeho smrti vyšetrujú.

Veliteľ miestneho hasičského zboru Ivan Kovačevič v nedeľu večer informoval, že požiar už neohrozuje domy, avšak naďalej horí v hustom borovicovom lese. „Situácia na mieste je momentálne dobrá,“ povedal agentúre HINA. Dodal, že na mieste zasahuje 55 hasičov, 15 hasiacich áut, tri hasiace lietadlá typu Canadairs a dve lietadlá typu Air Tractors.


Domov
Zdieľať
Diskusia