Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
1. augusta 2022, 13:38
Čas čítania 1:18

Donald Trump pochoval prvú manželku Ivanu na svojom golfovom ihrisku. Ušetrí vďaka tomu na daniach

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Donald Trump pochoval prvú manželku Ivanu na svojom golfovom ihrisku. Ušetrí vďaka tomu na daniach
Zdroj: TASR/AP, Getty Images/Noam Galai

Za normálnych okolností by za klub musel platiť 78 000 eur ročne. Vďaka medzere v zákone platí nakoniec len 16 eur.

Donald Trump dal telo svojej prvej manželky Ivany Trumpovej, ktorá vo svojich 73 rokoch zomrela 14. júla na následky zranení, ktoré utrpela pri páde zo schodov vo svojom byte, pochovať na svojom golfovom ihrisku v New Jersey. Dôvodom sú špekulácie s daňami, informuje The Guardian.

Hoci sa môže zdať, že ide o nejaké romantické gesto, výber miesta posledného odpočinku Trumpovej bývalej manželky nie je náhodný.

Daňové zákony v americkom štáte New Jersey sú totiž nastavené tak, že cintoríny tam nepodliehajú dani z príjmu či z predaja. A vzhľadom na to, že sa nikde nepíše, aké minimálne množstvo hrobov musí cintorín obsahovať, pokojne stačí aj jedna jediná hrobka.

Jedinou podmienkou je, že cintorín musí mať rozlohu maximálne desať akrov (40 468 štvorcových metrov). Vzhľadom na to, že Trump National Golf Club v Bedminsteri má až pätnásť akrov (60 702 štvorcových metrov), ako cintorín je klasifikovaná iba časť Trumpovho ihriska. 

Donald Trump
Zdroj: TASR/AP

Zvyšnú časť golfového klubu má vedenú ako farmu, pretože na ňom produkuje mulč pre záhradkárov. Za „cintorín“ tak neplatí nič a dane za farmu, ktorá sa nachádza na jeho golfovom ihrisku, predstavujú šestnásť eur ročne. Za normálnych okolností by za klub musel platiť 78 000 eur ročne.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Ivana Trumpová, rodená Zelníčková, ktorá pochádzala z českého mesta Zlín, sa tak stala prvou známou osobou na svete, ktorú pochovali na golfovom ihrisku. V mladosti sa profesionálne venovala lyžovaniu, no v roku 1977 sa vydala za Donalda Trumpa.

Ivana Trump
Zdroj: Getty Images/Noam Galai

Svadba prišla len rok po tom, čo sa dvojica prvýkrát stretla. Vzťah trval až do začiatku 90. rokov minulého storočia. Trumpovci sa rozviedli, keď vyšiel najavo vzťah Donalda Trumpa s Marlou Maplesovou, ktorú si napokon po rozvode s Ivanou vzal za manželku.

Napriek konfliktnému rozvodu si však k sebe obaja opätovne našli cestu, keďže v posledných rokoch zostávali v kontakte a Ivana exmanžela podporila aj vo volebnej kampani, keď sa v roku 2016 stal americkým prezidentom. Vo svojej knihe v roku 2017 napísala, že so svojím bývalým manželom sa zvykne zhovárať približne raz do týždňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia