Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Patočková
30. júla 2022, 14:07
Čas čítania 0:47

Drake obhajuje niekoľkominútové lety súkromným tryskáčom tým, že v ňom nikto necestoval

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Drake obhajuje niekoľkominútové lety súkromným tryskáčom tým, že v ňom nikto necestoval
Zdroj: Getty Images/Karwai Tang

Kanadská hudobná hviezda a niekoľko ďalších celebrít, vrátane napríklad Kylie Jenner, boli v poslednej dobe na internete napádaní za to, že používajú svoje súkromné ​​lietadlá na krátke cesty.

Rapper Drake se pokusil obhájit používání soukromého letadla pro sérii letů, které trvaly méně než 20 minut, tím, že uvedl, že letadlo bylo přesunuto do skladu bez cestujících na palubě. Informoval o tom deník The Guardian.

Kanadská hudební hvězda a několik dalších celebrit, včetně například Kylie Jenner, byli v poslední době na internetu napadáni za to, že používají svá soukromá letadla ke krátkým cestám, které by bylo možné snadno podniknout autem nebo veřejnou dopravou.

Drake.
Drake. Zdroj: Flickr/Dan Garcia/na voľné použitie


Za posledních šest týdnů Drakeův osobní Boeing 767 absolvoval sedmiminutový, dvanáctiminutový a čtrnáctiminutový let, všechny mezi Torontem a nedalekým Hamiltonem.

Při čtrnáctiminutové cestě spálil 426 galonů paliva a způsobil čtyři tuny uhlíkových emisí, což je stejné jako celková roční uhlíková stopa průměrného člověka, uvádí automatický účet Celebrity Jets na Twitteru, který sleduje soukromé lety bohatých a slavných.

2. júla 2021, 21:42 Čas čítania 0:52 Raper Drake chce zmeniť hudobný priemysel a znížiť uhlíkovú stopu ľudstva Raper Drake chce zmeniť hudobný priemysel a znížiť uhlíkovú stopu ľudstva

V reakci na kritiku těchto letů Drake na Instagramu napsal: „Toto je jen jejich přesun letadel na jakékoliv letiště, kde jsou uskladněna, pro každého, kdo se zajímal o logistiku... nikdo takovým letem neletí.“

Zatímco několik Drakeových fanoušků reagovalo s podporou a argumentovalo tím, že celebrity často přesouvají svá letadla kvůli pohodlí, jiní poukazovali na to, že znečištění z tohoto letu je ještě nesmyslnější vzhledem k tomu, že nikoho nepřepravuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia