Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
24. júla 2022, 20:33
Čas čítania 0:37

Dúhové rodiny aj latexové kostýmy. Toto bol PRIDE 2022 (Videoreportáž)

Kategória:
Video
Uložiť Uložené

Na Dúhovom Pride sme sa rozprávali so Slaytiiinou, s Emou Lacovou či Adamom Pavlovčinom. Odskočili sme si aj na pochod Hrdí na rodinu, ktorý sa odohrával v rovnakom čase.

Dúhové rodiny, latexové kostýmy a eufória v uliciach Bratislavy. Aj taký bol Dúhový PRIDE 2022, na ktorom bolo podľa organizátorov vyše deväťtisíc ľudí. Najväčšia udalosť LGBT+ komunity sa konala po dlhšej covidovej odmlke. O to lepšiu atmosféru mala. 

„Cítim sa tu slobodne, týchto ľudí som stretla pred hodinou a už som sa s nimi skamarátila,“ hovorí 16-ročná účastníčka. Jej otec nevie o jej orientácii, no mama by na ňu vraj bola pyšná. Na Pride je veľa mladých ľudí, ktorí sa podobne ako ona cítia na tomto festivale veľmi bezpečne. Škoda, že to tak nie je každý deň v roku, hovoria nám viacerí. 

Okrem priebehu Pridu sme sa boli pozrieť aj na pochod Hrdí na rodinu, ktorý sa odohrával pri Dóme sv. Martina. Jeho účastníci tvrdia, že chcú chrániť rodinu, a trvajú na tom, že pár môže tvoriť len muž a žena. Napriek tomu, že sa udalosti odohrávali naraz, nedošlo k žiadnym potýčkam. Viac uvidíš v našej reportáži. 

Domov
Zdieľať
Diskusia