Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
21. júla 2022, 6:37
Čas čítania 0:48

Hra FIFA 23 bude mať prvýkrát ženské futbalové kluby. Ženská futbalistka bude aj na obálke hry

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené

Hráči budú mať k dispozícií kluby francúzskej a anglickej ligy.

V hre FIFA 23 bude prvýkrát možné hrať za ženské futbalové kluby. EA Sports ponúkne dve klubové súťaže: anglickú FA Women’s Super League a francúzsku Division 1 Féminine. V budúcnosti však podľa the Guardian pridá aj iné prestížne ligy. 

Hráči si navyše vo FIFA 23 môžu okrem mužských majstrovstiev sveta v Katare 2022 zahrať aj ženskú edíciu v Austrálie a na Novom Zélande 2023. EA oznámilo, že ženský prvok bude aj na titulke obalu hry. K mužskému ambasádarovi z PSG Kylianovi Mbappé sa pridá aj hráčka anglickej Chelsea Sam Kerrová.

Ženský futbal sa v najhranejšom futbalovom simulátore sveta prvý raz objavil už v roku 2015. V hre FIFA 2016 však vývojári vytvorili len tímy niekoľkých národných reprezentáncií. Vývojár FIFA 23 Matt Lafreniere povedal, že ich motivácia sa zvýšila aj vďaka práve prebiehajúcim ženským majstrovstvám Európy v Anglicku. „Sme odhodlaní ponúkať plnohodnotný zážitok a pomôcť tak k ďalšiemu rozvoju ženského futbalu.“

Anketa:
Hrávaš športové hry?
Áno
Nie
Áno
77 %
Nie
23 %

Len pred pár dňami oznámilo pridanie ženských tímov aj štúdio 2K Games, zodpovedné za vývoj série NBA 2K. 

Domov
Zdieľať
Diskusia