Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
27. apríla 2021, 12:53
Čas čítania 0:38

Zákaz cestovania do zahraničia na účely rekreácie sa predlžuje do 28. mája

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zákaz cestovania do zahraničia na účely rekreácie sa predlžuje o mesiac, platiť teda bude do 28. mája 2021. Vyplýva to z uznesenia vlády SR, ktoré bolo prijaté 26. apríla.

Vláda predĺžila zákaz cestovania na účely rekreácie spoločne s núdzovým stavom o ďalší mesiac. Oficiálne teda nie je možné cestovať kvôli oddychu v rámci EÚ a celého sveta do 28. mája. Vyplýva to z uznesenia vlády SR, ktoré bolo prijaté 26. apríla, všimol si portál cestovnej kancelárie Pelikán.

„Polícia môže kontrolovať, kto s akým cieľom cestuje do zahraničia. Ak zistia, že nejde o cestu za prácou či za rodinou, ale za rekreáciou pri mori alebo v horách, cestujúci môžu dostať na mieste blokovú pokutu do výšky 1 000 eur. Policajti doposiaľ vykonávali kontroly na letisku v Bratislave, v Košiciach a v Poprade, prípadne na letiskách na celom území Slovenskej republiky,“ upozorňuje ďalej cestovka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia