Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. marca 2020, 12:03
Čas čítania 1:14

Takto vyzerá prázdny New York. Guvernér prikázal zatvoriť všetky firmy, prevádzky aj obchody

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Guvernér nariadil v piatok zatvorenie všetkých firiem, obchodov a podnikov, ktorých prevádzka nie je v núdzovej situácii nevyhnutná.

New York zažíva pravdepodobne najprísnejšie opatrenia v histórii po tom, čo guvernér Andrew Cuomo nariadil zatvorenie všetkých firiem, prevádzok a obchodov, ktoré nie sú nevyhnutné pre život. Zároveň zakázal aj všetky zhromaždenia, kultúrne udalosti a zatvorené zostanú minimálne niekoľko týždňov aj posilňovne, informuje CNN. Niektoré reštaurácie prešli na vydávanie jedla cez okienka, prípadne začali ponúkať rozvoz. Život v metropole sa výrazným spôsobom zastavil. 

21. marca 2020, 8:00 Čas čítania 6:25 Záznam: V sobotu pribudlo 41 nových prípadov nákazy koronavírusom, dohromady ich je na Slovensku 178 Záznam: V sobotu pribudlo 41 nových prípadov nákazy koronavírusom, dohromady ich je na Slovensku 178

Pôvodné opatrenie sa malo týkať asi 75 % všetkých firiem, dnes je to už viac ako 90 %. V prevádzke zostávajú iba lekárne a obchody s potravinami. Cuomo sa tak rozhodol po tom, čo došlo k veľkému nárastu prípadov nákazy. Zároveň upozornil obyvateľov, že ak nariadenie porušia, hrozí im vysoká pokuta. Aj keď opatrenia zavádza od nedele, už posledných niekoľko dní sa New York postupne mení na mesto duchov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia