Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. apríla 2023, 8:36
Čas čítania 0:27

Slovenská pošta momentálne spúšťa revolučnú novinku. Už viac nebudeš musieť čakať v rade pri okienku, zmeniť to má terminál

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Samoobslužné terminály budú spočiatku určené na zásielky do troch kilogramov.

Slovenská pošta v bratislavskej Petržalke spúšťa prvé samoobslužné terminály, cez ktoré si ľudia budú môcť sami podávať zásielky. O téme informoval RTVS

Podľa hovorkyne Slovenskej pošty Ivety Dorčákovej bude systém fungovať nasledovne. „Klient príde na poštu so zabalenou zásielkou, položí ju na kiosk, cez dotykovú obrazovku si navolí adresné údaje a zvolí si spôsob doručenia. Taktiež navolí doplnkové služby, kiosk zásielku odváži a vytlačí štítok. Ten sa nalepí na zásielku a následne môže klient túto zásielku podať pri špeciálnom okienku,“ objasnila.

Anketa:
Využiješ možnosť samoobslužného terminálu?
Rozhodne.
Možno.
Nie.
Rozhodne.
55 %
184 Hlasov
Možno.
24 %
80 Hlasov
Nie.
21 %
71 Hlasov

IT analytička spoločnosti Plaut Slovensko Adriána Kačmárová pre RTVS vysvetlila, že samoobslužný termín aktuálne slúži hlavne na podaj zásielky do hmotnosti troch kilogramov. V budúcnosti by cez neho mohlo byť možné platiť poštové poukazy či SIPO.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia