Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
2. apríla 2023, 7:35
Čas čítania 0:33

VIDEO: Dvom ženám vylial útočník jogurt na hlavy. V Iráne ich zatkli za ukazovanie vlasov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Iránska justícia uviedla, že obe ženy boli zadržané za ukazovanie vlasov, čo je v krajine nezákonné.

Iránska polícia zatkla dve ženy po tom, ako na ne v obchode zaútočil muž, zrejme z dôvodu nenosenia šatky hidžáb. Video, ktoré zverejnil portál bbc.com, zachytáva incident, počas ktorého na dve ženy stojace pri pulte v obchode vyleje muž jogurt. 


V krajine je však stále nezákonné ukazovanie vlasov, a tak polícia vydala zatykač nielen na útočníka za rušenie verejného poriadku, ale aj na samotné obete incidentu.

Zatknutie prišlo po mesiacoch protestov, ktoré vyžadovali ukončenie povinného nosenia hidžábu. Zákony v krajine síce prikazujú prekrývanie vlasov, no narážajú na odpor verejnosti. 

Protesty sa rozšírili po celom v Iráne v septembri po smrti Mahsy Aminiovej, ktorú zadržala mravnostná polícia v Teheráne za údajné „nesprávne nosenie“ hidžábu. Od decembra v krajine zatkli už tisíce ľudí a štyria demonštranti boli popravení. Mieste úrady ani napriek silnej vlne odporu neprejavujú žiadne známky uvoľnenia prísnych zákonov.

Domov
Zdieľať
Diskusia