Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
29. marca 2023, 20:55
Čas čítania 0:28

Pápeža Františka museli hospitalizovať v rímskej nemocnici, dostal infekciu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pápeža Františka dýchacie ťažkosti trápia už dlhší čas.

Pápež František má infekciu dýchacích ciest. Nateraz preto musí zostať v rímskej nemocnici Gemelli, kde strávi niekoľko dní, informuje na základe vyhlásenia Vatikánu britská televízia BBC. 

86-ročná hlava katolíckej cirvi podľa dostupných informácií nemá koronavírus, trápia ho však bližšie nešpecifikované dýchacie ťažkosti. Do nemocnice pritom pápež prišiel na plánované lekárske kontroly. 

Pápeža čaká v najbližších dňoch náročné obdobie. Na nasledujúcu nedeľu je naplánovaná omša na Kvetnú nedeľu a budúci týždeň kresťania slávia Veľkú noc. Na konci apríla by mal pápež navštíviť Maďarsko. 

Napriek viacerým zdravotným ťažkostiam je pápež František naďalej aktívny. V minulosti však už viackrát avizoval odchod do dôchodku v prípade, že mu zdravotný stav nedovolí naďalej vykonávať úlohu hlavy cirkvi. Podobne sa rozhodol aj jeho predchodca, pápež Benedikt XVI.

Pápež František.
Pápež František. Zdroj: TASR/AP Photo/Alessandra Tarantino
Domov
Zdieľať
Diskusia