Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. marca 2023, 13:10
Čas čítania 0:36

Pozor, tieto 4 kozmetické výrobky môžu poškodiť tvoje zdravie, varujú hygienici Slovákov. Treba sa ich rýchlo zbaviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrad verejného zdravotníctva vydal nové varovanie. Na trhu sa môžu nachádzať nebezpečné výrobky.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii. Na 4 problematické výrobky tentoraz upozornili kontrolné orgány v Taliansku a v Írsku.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
Zdroj: Facebook/Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky

Guľôčkový dezodorant Borotalco Active má mať účinnosť 48 hodín a arómu morskej soli. Obsahuje však zakázanú látku Butylphenyl Methylpropional, ktorá môže poškodiť reprodukčný systém a spôsobiť alergickú kontaktnú dermatitídu. Rovnakú látku nájdeme aj v litrovom balení tekutého mydla Hydra viva Sapone s arómou lotosového kvetu a ruže.

Ďalšími položkami na zozname sú súprava na bielenie zubov 44 % Peroxide Dental Bleaching System a pero na bielenie zubov Teeth Whitening Pen. Pochádzajú z Číny a v EÚ sú dostupné cez internet. Výrazne prekračujú povolenú koncentráciu peroxidu vodíka, ktorý môže pri vysokých koncentráciách spôsobovať podráždenie pokožky.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky je zapojený v systéme Safety Gate/RAPEX, v rámci ktorého si krajiny dokážu rýchlo vymieňať informácie o nebezpečných nepotravinových výrobkoch. Celý zoznam problematických kozmetických výrobkov na európskom trhu môžeš nájsť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia