Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. marca 2023, 21:10
Čas čítania 0:34

Slováci, ďakujeme za krídla pre našich anjelov, odkazujú nám Ukrajinci. Na internete ospevujú odovzdanie stíhačiek MiG-29

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O dodaní stíhačiek a časti systému protivzdušnej obrany Kub rozhodla dočasne poverená vláda Eduarda Hegera na piatkovom online rokovaní.

Ukrajina v piatok poďakovala Slovensku za prísľub poslať 13 bojových lietadiel Kyjevu, ktorý nalieha na svojich západných spojencov, aby dodali jeho ozbrojeným silám stíhačky s cieľom poraziť Rusko.

„Ukrajinskí anjeli... sú pripravení brániť dobro a potrestať zlo. Potrebujú však krídla,“ napísal na sociálnej sieti ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov. „Stíhačky MiG-29 a systém protivzdušnej obrany Kub nám pomôžu efektívne brániť naše nebo,“ dodal.

Definitívny verdikt prišiel po piatkovom rokovaní

O dodaní stíhačiek a časti systému protivzdušnej obrany Kub rozhodla dočasne poverená vláda Eduarda Hegera na piatkovom online rokovaní. Heger o tom informoval na tlačovej konferencii.

Medzinárodnú dohodu podľa Hegera schválila vláda jednohlasne. Premiér deklaroval, že o darovaní techniky rozhodol kabinet v súlade s Ústavou SR.

Ešte vo februári ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oficiálne požiadal Slovensko o dodanie stíhačiek MiG-29 na obranu pred ruskou agresiou. Heger vtedy povedal, že Slovensko urobí maximum, aby tejto požiadavke vyhovelo.

Eduard Heger a Volodymyr Zelenskyj v apríli 2022.
Eduard Heger a Volodymyr Zelenskyj v apríli 2022. Zdroj: TASR – ÚV SR
Domov
Zdieľať
Diskusia