Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. marca 2023, 19:44
Čas čítania 0:36

Bitcoin extrémne vystrelil na 9-mesačné maximum. Dôvod je paradoxný

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Obrat na trhu s kryptomenami sa zhoduje s novými údajmi o ochladzovaní inflácie v USA.

Digitálna mena bitcoin dosiahla v utorok deväťmesačné maximum. Po zverejnení správy o spomalení inflácie v USA prekonala hranicu 26 000 USD. Prispelo k tomu aj zmiernenie obáv o rezervy, ktoré držia digitálne platformy, čo podporilo posilňovanie aj ďalších kryptomien.

Bitcoin do 16.00 hodiny SEČ vzrástol o 16 percent na 26 084 USD (24 293,56 eura), zatiaľ čo druhá najväčšia kryptomena ethereum sa zvýšila o 7,2 percenta na 1 762,50 USD.

Obrat na trhu s kryptomenami sa zhoduje s novými údajmi o ochladzovaní inflácie v USA a so snahami americkej vlády o stabilizáciu bankového systému po kolapse Silicon Valley Bank, ktorá bola veriteľom najmä technologických firiem, a Signature Bank, ktorá sa starala o kryptomenový priemysel.

Americkí predstavitelia v nedeľu 12. marca večer oznámili sériu opatrení na riešenie problémov bánk vrátane plánu, ktorý zabezpečí, že všetci vkladatelia skrachovaných bánk dostanú svoje peniaze späť. Ďalšia banka, ktorá slúžila kryptoklientom, Silvergate Bank, sa minulý týždeň rozhodla ukončiť svoju činnosť.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Kanchanara, coindesk.com
Domov
Zdieľať
Diskusia