Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
13. marca 2023 o 6:33
Čas čítania 1:01

Ochrankár v nemeckom hoteli brutálne zbil ukrajinského vojaka. Prekážala mu jeho uniforma

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útočníkom mal byť 23-ročný Čečenec, ktorý pôsobí ako člen bezpečnostnej stráže v hoteli vo Frankfurte nad Mohanom.

Člen bezpečnostnej stráže hotela v nemeckom Frankfurte nad Mohanom brutálne zbil ukrajinského vojaka za to, že mal na sebe uniformu. Vojaka museli hospitalizovať a momentálne je vo vážnom stave. Informoval o tom spravodajský portál Novynarnya s odvolaním sa na generálneho konzula Ukrajiny Vadyma Kostiuka.

Portál The new voice of Ukrajine píše, že Ukrajinec prišiel do Nemecka na rehabilitáciu po tom, čo v boji utrpel zranenia. „Podľa našich informácií náš vojak v piatok večer vošiel v uniforme do hotelového baru. Po niekoľkých poznámkach zo strany hotelového personálu a ochranky na nevhodnosť jeho oblečenia došlo k slovnej roztržke a následne bitke, keď sa ho ochranka pokúsila vyhodiť,“ povedal Kostiuk.

Diplomat uviedol, že ukrajinský vojak bol prijatý do nemocnice so zlomenou čeľusťou a s otrasom mozgu. Potrebuje operáciu. Podľa Kostiuka konzulát poskytne obeti potrebnú právnu a inú pomoc.

„Konzulát 13. marca pomôže nášmu občanovi s prekladom v rámci prípravy na operáciu čeľuste, ktorá je naplánovaná na 14. marca. Ďalším krokom bude pomoc s podaním policajného oznámenia a vyhľadaním právnika,“ dodal Kostiuk. Diplomatická misia tiež uviedla, že sa pokúsi získať od polície videozáznam incidentu.

Na nosenie uniformy potreboval povolenie

Podľa predbežných informácií generálneho konzula je v Nemecku na nosenie vojenskej uniformy mimo služby potrebné získať špeciálne povolenie. Podľa bilaterálnej dohody však platí pre cudzincov počas spoločného výcviku, stáží a špecifických prípadov výnimka. Ukrajina však takúto dohodu nepodpísala.

Vo facebookovej skupine Ukrajinci vo Frankfurte nad Mohanom ľudia píšu, že konflikt sa odohral v hoteli Roomers a útočníkom bol 23-ročný Čečenec. Práve čečenskí vojaci pod velením Razmana Kadyrova aktívne pomáhajú v Putinovej vojne proti Ukrajine. 

Domov
Zdieľať
Diskusia