Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. marca 2023, 19:10
Čas čítania 0:38

Na českom prezidentskom zámku našli kontrolóri takmer prázdny sklad alkoholu. Zamestnanci teraz prezrádzajú, čo sa tam dialo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zamestnanci mesačne zo skladu odpisovali 20 fliaš alkoholu na údajné protokolárne účely.

Kancelár prezidenta Českej republiky podáva trestné oznámenie pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Nový audit preukázal chyby až v štyroch oblastiach. Na základe kontroly kancelária odvolala riaditeľa Správy Pražského hradu Iva Velíška a správkyňu Lánskeho zámku Michaelu Javůrkovú, píše Seznam Správy.

Práve na zámku Lány pri kontrole našli takmer prázdne sklady s alkoholom a vysoké manko. „Následne, po začatí vyšetrovania, sa k časti chýbajúceho alkoholu prihlásil jeden zo zamestnancov Správy Pražského hradu s tým, že na základe pokynu Ing. Javůrkovej obhospodaroval neoficiálny sklad alkoholu bez akejkoľvek hmotnej zodpovednosti,“ informuje česká prezidentská kancelária.

„Zároveň iné zamestnankyne odpisovali na príkaz Ing. Javůrkovej z oficiálneho skladu mesačne 20 fliaš alkoholu, údajne na protokolárne účely. Bez toho, aby tieto fľaše s alkoholom niekedy videli, a bez toho, aby bol odpisovaný alkohol oficiálne využitý,“ píše prezidentská kancelária.

 
Prezidentská kancelária preverovala aj neoprávnené nakladanie so stáčaným alkoholom z ovocia vlastnej produkcie. Tieto pochybenia smerujú k už odvolaným Velíškovi a Javůrkovej. Podozriví sa k prípadu odmietli vyjadriť. 

Miloš Zeman
Zdroj: TASR/Martin Baumann




Domov
Zdieľať
Diskusia