Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. februára 2023, 18:58
Čas čítania 0:28

Slováci sa dnes pri tankovaní usmievajú. Za naftu platíme najmenej od začiatku vojny na Ukrajine, benzín však zaostáva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrazné zdražovanie benzínu sa skončilo. Teraz jemne zlacnel.

Ceny pohonných hmôt na Slovensku opäť klesli. Nafta tento týždeň zlacnela a za liter momentálne zaplatíš 1,554 eura. Mierne klesla aj cena benzínu, ktorý aktuálne stojí 1,57 eura za liter, upozornil portál tvnoviny.sk.

Podľa Štatistického úradu SR sa v januári tohto roku priemerné ceny nafty pohybovali na úrovni 1,61 eura za liter. Vlna zlacňovania od príchodu nového roka však cenu zrazila o približne 10 centov. Znamená to, že slovenskí motoristi dnes naftu tankujú najlacnejšie od vypuknutia vojny na Ukrajine.

Čo sa týka cien benzínu, ten od začiatku roka 2023 výrazne zdražel, čo potvrdzujú dáta zo štatistického úradu. Zatiaľ čo v prvom januárovom týždni Slováci tankovali benzín v priemere za 1,491 eura, dnes už zaplatíš o 8 centov viac.

 

Unsplash/Dawn McDonald
Tankovanie. Zdroj: Unsplash/Dawn McDonald
Domov
Zdieľať
Diskusia