Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. februára 2023, 9:15
Čas čítania 0:36

Odsúdili sudkyňu, ktorá rozhodovala podľa pokynov od Kočnera. Cez Threemu jej prikazoval, aký verdikt má vyniesť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Miriam Repáková s prokurátorom uzatvorila dohodu o vine a treste.

Bývalá sudkyňa Okresného súdu Bratislava I Miriam Repáková, ktorá bola zadržaná v rámci akcie Búrka, dostala pre zločin ohýbania práva dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky.

V piatok o tom rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, keď schválila dohodu o vine a treste uzatvorenú medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Repákovou. Rozhodnutie je právoplatné.

Okrem podmienečného trestu odňatia slobody dostala aj štvorročný zákaz vykonávania povolania sudcu. Poškodenú spoločnosť Technopol Servis odkázal súd s nárokom na náhradu škody na civilný proces. Repáková mala konať na objednávku.

Bývalú sudkyňu OS Bratislava I zadržali spolu s ďalšími 12 sudcami v marci 2020. Stíhaná bola pre rozhodovanie o vlastníctve akcií v kauze Technopol Servis. 

Meno Miriam Repáková sa stalo známym vďaka tomu, že sa objavilo medzi konverzáciami Mariana Kočnera zo šifrovanej aplikácie Threema. Kočner sudkyňu úkoloval, ako má rozhodovať v prípade Technopolu, v dôsledku čoho sa firmy zmocnili jemu blízki ľudia, píše Denník N.

Domov
Zdieľať
Diskusia