Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
23. februára 2023, 8:29
Čas čítania 0:35

Študentom zo školy v Kremnici hrozí, že nezmaturujú. Nebude ich mať kto učiť, lebo učitelia podali hromadnú výpoveď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Škola, ktorá nezaplatila učiteľom, má státisícové dlhy.

Učitelia aj zamestnanci Súkromného gymnázia a Súkromnej školy umeleckého priemyslu v Kremnici podali na vedenie školy hromadné trestné oznámenie. Zároveň podali hromadné výpovede. Škola im už od decembra neposlala mzdy, pretože jej exekútor zablokoval účty, píše TA3.

Podľa portálu Aktuality.sk má škola dlhy v zdravotnej a Sociálnej poisťovni, ale aj na daniach. Táto suma sa vraj pohybuje v niekoľkých státisícoch eur.

Zriaďovateľom škôl je švédsky podnikateľ Kemel Benali, no ten tvrdí, že účty mu exekútor zablokoval, pretože banskobystrická župa neschválila platenie nájomného formou investície do majetku.

Maturanti sú momentálne v pasci

Keď koncom roka 2022 dodávateľ odpojil niektoré budovy školy od plynu, vyučovanie sa muselo presunúť do mestského kultúrneho centra v Kremnici. V škole zostali zapísaní iba štvrtáci, ktorí teraz môžu mať veľký problém zmaturovať.

Niektorí učitelia preto podali výpoveď až k 16. marcu, aby maturanti mohli zvládnuť aspoň písomné skúšky. Akým spôsobom bude prebiehať ústna maturita, je zatiaľ nejasné.

Domov
Zdieľať
Diskusia