Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
21. februára 2023, 7:24
Čas čítania 0:24

Eiffelovu vežu po roku opäť rozsvietia vo farbách ukrajinskej vlajky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Cieľom tohto symbolického kroku je podľa parížskej starostky Anne Hidalgovej vyjadrenie neochvejnej podpory ukrajinskému ľudu.

Eiffelova veža vo francúzskej metropole Paríž bude od štvrtka do nedele vysvietená v žltej a modrej farbe ukrajinskej vlajky pri príležitosti prvého výročia ruskej invázie na Ukrajinu. V pondelok to uviedla mestská samospráva, informuje DPA.


Cieľom tohto symbolického kroku je podľa parížskej starostky Anne Hidalgovej vyjadrenie neochvejnej podpory ukrajinskému ľudu a ochoty spolupracovať pri obnove Ukrajiny.
Paríž vysvietil Eiffelovu vežu vo farbách ukrajinskej vlajky aj vlani vo februári krátko po začiatku invázie na Ukrajinu. Chcel tak vyjadriť solidaritu Francúzska s ukrajinskými obyvateľmi.


Eiffelova veža, ktorá je každú noc osvetlená žiarivými bielymi svetlami, často mení farby pri príležitosti významných domácich alebo zahraničných udalostí, pripomína DPA.

eiffel tower
Zdroj: nostalgia903/Twitter
Domov
Zdieľať
Diskusia