Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. februára 2023, 15:12
Čas čítania 0:30

Na Slovensko príde orkán s rýchlosťou 180 km/h, zasiahne viacero okresov. SHMÚ hlási najvyššie červené výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vietor dosiahne rýchlosť až 180 km/h, čo sa rovná mohutnej víchrici až orkánu. Meteorológovia varujú občanov.

Po slnečných dňoch a teplotných rekordoch, ktoré sme na Slovenku nedávno pocítili, k nám teraz mieri orkán. Meteorológovia v niektorých častiach krajiny vydali výstrahu 3. stupňa, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav na webe. 

Výstraha 3. stupňa platí prevažne na horách od 20. 2. (17.00) do 21. 2. (6.00). 

Vietor v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno dosiahne rýchlosť až 180 km/h. Sila vetra sa rovná mohutnej víchrici až orkánu. Meteorológovia varujú hlavne turistov a horolezcov. „Extrémne vysoká rýchlosť vetra predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozorňujú a dodávajú, že vietor môže spôsobiť aj škody na majetku. 

Pozor na vietor by si mali dávať aj obyvatelia v regióne Banská Bystrica a Ružomberok. Pre spomínané okresy platí výstraha 2. stupňa a pre veľkú časť Slovenska je vyhlásená výstraha 1. stupňa.  

orkán, víchrica
Zdroj: SHMU.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia