Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
29. januára 2023, 19:09
Čas čítania 1:06

Český bookmaker: Ľudia stavili milióny korún na Babišovo víťazstvo po tom, čo k tomu vyzval na Twitteri

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tisíce sa hodinu po zverejnení Babišovej výzvy na Fortune zaregistrovali po prvýkrát, len aby si mohli staviť.

Hlavný bookmaker stávkovej kancelárie Fortuna Michal Hanák vraví, že ľudia stavili dohromady niekoľko miliónov korún na víťazstvo Andreja Babiša v prezidentských voľbách. Pre CNN Prima NEWS povedal, že ľudia vsádzali od 500 Kč (zhruba 20 eur) až po desaťtisíce (stovky až tisícky eur).

Stávkovali hlavne ľudia nad 40 rokov

Rozhodujúcim momentom bol práve Babišov príspevok na Twitteri, kde ľudí k stávkovaniu priamo vyzval. Tisíce ľudí sa hodinu po zverejnení na Fortune zaregistrovali po prvýkrát, len aby si mohli staviť, povedal Hanák. Expremiéra a predsedu hnutia ANO Andreja Babiša v prezidentských voľbách podporilo 41,67 percenta voličov. Na víťazstvo mu to nestačilo. Novým českým prezidentom sa s 58,32 percenta hlasov stal armádny generál Petr Pavel.

Vraví, že ostrá kritika, ktorej teraz Babiš čelí najmä zo strany ľudí, ktorí v stávke prehrali nemalé peniaze, nie je len obyčajne trolovanie. Ľudia si naozaj stavili a teraz sa hnevajú. Jedna žena takto prišla o peniaze, ktoré boli určené na rodinnú dovolenku. Prevažne ide o klientov vo veku nad 40 rokov.

Hanák vraví, že si nepamätá takéto množstvo nových registrácií do Fortuny za niekoľko dní. „Celkovo sa na voľby vo Fortune stavilo zhruba 150 miliónov (českých korún, pozn. red.),“ vraví. Dodal, že Babišova výzva predstavovala pre stávkové kancelárie obrovské riziko. Pri takom kurze, aký na jeho víťazstvo vypísali, by si klienti prilepšili o zhruba miliardu korún.

Domov
Zdieľať
Diskusia