Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. januára 2023 o 14:14
Čas čítania 0:34

Pellegrini kritizuje prezidentku, lebo nezvoláva občanov na referendum o predčasných voľbách. Ani Hlas však do kampane neinvestuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jeho politická strana údajne nemá peniaze.

Na Slovensku sa schyľuje k referendu o skrátení volebného obdobia, ktoré by sa malo uskutočniť už o necelé dva týždne. Strana Hlas-SD v súčasnosti kritizuje prezidentku Zuzanu Čaputovú za pasivitu pri propagácii, paradoxne sa však správa podobne. V politických debatách síce poslanci Petra Pellegriniho hovoria o podpore, hovorkyňa strany zároveň potvrdila, že na bilbordy neminuli ani jedno euro, informuje portál Aktuality.sk.

Peter Pellegrini to odôvodnil tým, že strana Hlas je novým politickým subjektom, a tak nemá dostatočné finančné zdroje. V podobnej situácii sa nachádza aj strana Republika, tá však do bilbordov investovala približne 3 000 eur.

Referendum vypísala prezidentka Zuzana Čaputová s otázkou Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady SR je možné uskutočniť referendom alebo uznesením NR SR, a to zmenou ústavy?

Januárové referendum, ktorého iniciátorom je opozičný poslanec Robert Fico so svojou stranou Smer-SD, sa uskutoční 21. januára.

Domov
Zdieľať
Diskusia