Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. januára 2023, 13:33
Čas čítania 0:54

Sulík tvrdí, že ho nikto nevolal na rokovania o novej Hegerovej vláde. Má plán, ako ďalej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Šeligu sa rokovania už rysujú, strana SaS však o nich nemá žiadne informácie.

Opozičná strana SaS tvrdí, že na rokovania o novej väčšine 76 poslancov ju nikto neoslovil. Zároveň hovorí o jasných predstavách, ako ďalej, no zatiaľ ich nekonkretizuje. Počkať si chce na rokovania.


„Vyhlásenia Juraja Šeligu o novej 76 v parlamente sa zrejme netýkajú SaS, pretože nás nikto s rokovaniami neoslovil,“ uviedol v stanovisku strany šéf SaS Richard Sulík. Zopakoval, že jeho strana urobila to, čo musela.

„Igor Matovič ako najväčší problém krajiny opustil vládu. Mohlo to byť už pred šiestimi mesiacmi a v tichosti, respektíve to mohlo byť bez pádu vlády, keby bola normálne podaná demisia,“ ozrejmil.

Anketa:
Čo vravíš na predstavu novej vlády bez SaS?
Môže byť.
Som proti.
Záleží, kto všetko by v nej bol.
Radšej nech už sú predčasné voľby.
Môže byť.
20 %
Som proti.
16 %
Záleží, kto všetko by v nej bol.
15 %
Radšej nech už sú predčasné voľby.
49 %

Na ďalšie kroky treba podľa Sulíka dohodu aj s ostatnými politickými stranami. „Máme jasné predstavy, ako ďalej, počkáme si však na rokovania. Následne budeme informovať verejnosť,“ skonštatoval.


Poslanec parlamentu zo strany Za ľudí Juraj Šeliga cez víkend avizoval, že pri rokovaniach nie sú ďaleko od novej 76. Aktuálne je podľa jeho slov na strane SaS, ako sa k tomu postaví. Rokovania o možnej novej väčšine v parlamente vedie podľa neho dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO). Finálnu dohodu Heger chce predstaviť v priebehu januára.


Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár povedal, že zatiaľ nevie o žiadnej novej 76. Hegerovi v rokovaniach nebude brániť, stretnúť sa s ním má v pondelok. Podotkol však, že súčasná koalícia spolu nevedela fungovať, pripomenul hádky aj odchod SaS. Za „psychiatriu“ označil to, ak vládu dajú dokopy „tí istí“.

Domov
Zdieľať
Diskusia