Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. decembra 2022, 10:09
Čas čítania 0:33

Snemovňa reprezentantov kongresu USA svojim zamestnancom zakázala požívať Tiktok. Aplikáciu považujú za vysoko rizikovú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Americkí zákonodarcovia predložili aj návrh na úplné zakázanie aplikácie na celom území federácie.

Administratíva Snemovne reprezentantov dolnej komory Kongresu Spojených štátov zakázala v utorok na svojich digitálnych zariadeniach využívať populárnu čínsku sociálnu sieť Tiktok.


Tiktok je podľa šéfa administratívy Snemovne reprezentantov považovaný za „vysoko rizikový z viacerých bezpečnostných dôvodov“, preto nariadil všetkým poslancom a zamestnancom Snemovne, aby ich zo svojich pracovných mobilných zariadení či počítačov vymazali.


Toto nové nariadenie je v súlade s nedávnymi krokmi americkej vlády zameranými na zakázanie používania Tiktoku na vládnych digitálnych zariadeniach. Devätnásť amerických štátov do minulého týždňa aspoň čiastočne zablokovalo aplikáciu zo štátom spravovaných zariadení pre obavy, že by čínska vláda mohla prostredníctvom Tiktoku sledovať Američanov a cenzurovať obsah.


Aj nový návrh zákona o štátnom rozpočte, ktorý už musí pred uvedením do platnosti podpísať len americký prezident Joe Biden, zakazuje používanie Tiktoku na všetkých zariadeniach spravovaných štátom. Americkí zákonodarcovia predložili aj návrh na úplné zakázanie aplikácie na celom území federácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia