Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. decembra 2022, 20:07
Čas čítania 0:41

Putin sa s Lukašenkom stretol hneď dvakrát za 24 hodín. Preberali vraj najmä ekonomiku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Politici pokračovali v rozhovoroch z 19. decembra.

Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol počas uplynulých 24 hodín až dvakrát so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom. Stretli sa v utorok ráno v Petrohrade na pracovných raňajkách v Ruskom múzeu a takisto v pondelok večer na summite krajín Spoločenstva nezávislých štátov.

„Včera sme diskutovali o veľmi veľkom množstve otázok, a to nielen pri čaji, ale až do neskorého večera. Občas niektorým štátom trvá roky, kým prediskutujú toľko vecí za taký krátky čas. My sme si však za večer vyjasnili mnohé veci, keď sme pokračovali v našom rozhovore z Minska, keďže ten sa týkal hlavne ekonomiky. Som vám vďačný za to, že boli včera doriešené do konca mnohé otázky,“ povedal Lukašenko.

Šéf Kremľa pozval Lukašenka následne v utorok na raňajky, aby hovorili o bilaterálnych vzťahoch i iných dôležitých záležitostiach. „Aj keď sme neustále v kontakte, občas sa objavia nejaké záležitosti. Tie musíme vyriešiť a prijať nevyhnutné kroky, aby sme to urobili efektívnym spôsobom,“ uviedol ruský prezident.

Putin a Lukašenko sa stretli aj 19. decembra v Minsku. Ukrajina toto stretnutie označila za „politické divadlo“.

Domov
Zdieľať
Diskusia