Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. decembra 2022, 8:08
Čas čítania 0:29

Ruskí vojaci budú cvičiť v Bielorusku. Krajinu v pondelok navštívi Putin

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Miesto výcviku nie je zatiaľ známe.

Ruskí vojaci, ktorých v októbri vyslali do spoločnej regionálnej vojenskej formácie v Bielorusku, sa zúčastnia na taktickom cvičení. S odvolaním sa na ruské médiá o tom informovala agentúra Reuters, od ktorej TASR správu prevzala.


„Velenie urobí konečné hodnotenie bojaschopnosti a bojovej pripravenosti týchto jednotiek v záverečnej fáze koordinácie – po tom, ako sa uskutočnia práporové taktické cvičenia,“ uviedlo ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Interfax.


Bezprostredne nebolo jasné, kedy a kde v Bielorusku sa toto cvičenie bude konať. V pondelok navštívi Bielorusko ruský prezident Vladimir Putin a bude v Minsku rokovať so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom.


Bieloruské ministerstvo obrany v októbri oznámilo, že do krajiny premiestňujú 9 000 ruských vojakov, aby sa stali súčasťou „regionálneho zoskupenia“ ozbrojených síl, chrániaceho bieloruské štátne hranice.

Domov
Zdieľať
Diskusia