Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. decembra 2022, 15:00
Čas čítania 0:33

Pozor na štrajky najznámejších leteckých spoločností. Lety majú obrovské meškanie alebo ich rovno rušia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Problémy sú aj pri odbavovaní batožiny.

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v španielskom Madride upozorňuje verejnosť na štrajk leteckých spoločností Ryanair, Vueling a Air Nostrum počas vianočných a novoročných sviatkov.

„Do 9. januára 2023 treba rátať s meškaním alebo zrušením niektorých letov a takisto s problémami s odbavením batožiny,“ upozorňuje na webe Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.


Rezort odporúča, aby si cestujúci pred každou cestou do a zo Španielska vopred overili, či platia konkrétne časy letov, či let nie je zrušený, prípadne preložený na inú hodinu. „V prípade zrušenia, zmeny alebo odloženia letu, ktoré môže nastať náhle, treba kontaktovať priamo svoju leteckú spoločnosť alebo cestovnú kanceláriu,“ podotklo MZVEZ.


Pripomína, že v urgentných prípadoch môžu Slováci kedykoľvek volať na pohotovostné číslo Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Madride. Zároveň môžu v prípade cestovania do zahraničia využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke MZVEZ alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

Anketa:
Chystáš sa niekam počas sviatkov?
Áno, mám už kúpené letenky.
Nie, nejdem nikam. 
Áno, mám už kúpené letenky.
42 %
Nie, nejdem nikam. 
58 %
Domov
Zdieľať
Diskusia