Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022 o 16:46
Čas čítania 0:26

V Rusku vybuchlo potrubie plynovodu Bratstvo. Zahynuli traja ľudia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Je to jeden z najdôležitejších ruských exportných plynovodov.

Časť plynovodu Bratstvo v Rusku je uzavretá po tom, čo potrubie v Čuvašsku poškodil výbuch. K explózii došlo neďaleko obce Kalinino v Čuvašskej republike v európskej časti Ruska. Príčiny výbuchu nateraz nie sú známe.

Traja ľudia zahynuli. Oznámil to šéf miestnej regionálnej správy Oleg Nikolajev, informuje TASR podľa správy agentúry AFP a televízie Sky News.


„Podľa predbežných údajov (na mieste) pracovali štyria ľudia. Nanešťastie traja z nich zahynuli, keď sa nečakane vznietil plyn... Prežila jedna osoba, šofér, ktorý je v šoku,“ uviedol Nikolajev pre ruskú štátnu televíziu.


Plynovod Bratstvo vedie z Nového Urengoja na Sibíri do ukrajinského Užhorodu. Je to jeden z najdôležitejších ruských exportných plynovodov, čiastočne ho vlastní a prevádzkuje aj Ukrajina.

Domov
Zdieľať
Diskusia