Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. decembra 2022 o 20:20
Čas čítania 0:36

18-násobne trestaný Slovák našiel v ruksaku 25-tisíc eur. Namiesto vrátenia ich hneď začal míňať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Až kamerové záznamy pomohli muža usvedčiť.

Šesťdesiatročný mnohonásobný recidivista našiel pred bytovkou v ruksaku 25-tisíc eur v hotovosti, ktoré si pôvodný majiteľ zabudol pri sťahovaní. Peniaze však neodovzdal príslušným orgánom, ale začal ich míňať na svoje potreby, informujú TV noviny.

Až kamerové záznamy pomohli muža usvedčiť. „Podarilo sa zachytiť toho pána a kriminalisti ho spoznali z videnia. Chytili ho o nejaké dve alebo tri hodinky,“ povedal majiteľ hotovosti.

Na súd sa trestaný muž postaví už druhýkrát v rámci rovnakého skutku, tentoraz z dôvodu, že krádež nenahlásil. Koncom novembra to bolo za prečin legalizácie výnosu z trestnej činnosti.

Momentálne si muž odpykáva trest za nebezpečné vyhrážanie sa. 

„Sudca rozhodol tak, že u obžalovaného upustil od uloženia súhrnného trestu, pretože trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov nepodmienečne, ktorý bol obžalovanému uložený v inom trestnom konaní za prečin nebezpečného vyhrážania, považuje súd za dostatočný na ochranu spoločnosti a nápravu obžalovaného,“ informoval hovorca súdov v Trenčíne. Prokurátor však s rozhodnutím nesúhlasil a odvolal sa.

Domov
Zdieľať
Diskusia