Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
8. decembra 2022, 17:51
Čas čítania 0:39

Putin s drinkom v ruke obhajuje útoky na ukrajinskú infraštruktúru. Chce sa pomstiť za zničenie Kerčského mosta

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin v rozhovore obviňuje Ukrajinu z genocídy.

Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre propagandistický kanál Zvezda News obhajuje raketové útoky na strategickú infraštruktúru Ukrajiny. Podľa Putina Západ nezastaví ruskú armádu od naplnenia svojich cieľov. 

Putin v rozhovore otvorene priznal, že Rusko chce zničiť energetické siete Ukrajiny. Na svoju obranu tvrdí, že práve Ukrajinci začali s podobnými útokmi, keď zaútočili na významný Kerčský most, ktorý spája Krym s Ruskom. Explózia vtedy zapríčinila požiar, ktorý zachvátil železničné vagóny a spôsobil aj zrútenie niektorých cestných úsekov. Most predstavoval symbol okupácie južného ukrajinského polostrova.

„Momentálne sa veľa hovorí o našich útokoch na energetické siete susednej krajiny. Stojíme za nimi, ale kto to začal? Kto zaútočil na Krymský most,“ pýta sa ruský prezident.

Putin v rozhovore obviňuje Ukrajinu z genocídy, ktorej sa má dopúšťať voči obyvateľom okupovaného mesta Doneck. Tým vraj zastavila prívod vody. Doneck je mesto s približne miliónom obyvateľov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia