Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
8. decembra 2022, 12:14
Čas čítania 0:42

Do kín prichádza film Kuciak: Vražda novinára. Odhaľuje nové, doteraz neznáme skutočnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príbeh vraždy mladých snúbencov len pár mesiacov pred svadbou odhaľuje nové, doteraz neznáme skutočnosti.

Koprodukčný dokumentárny film s názvom Kuciak: Vražda novinára mieri do slovenských kín. Snímka režiséra Matta Sarneckého bude mať premiéru 23. februára 2023, krátko po 5. výročí vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Film odkrýva doteraz nezverejnené výpovede svedkov, dôkazy a exkluzívne informácie, píše portál Aktuality.sk.

Svetovú premiéru mal dokument v máji na kanadskom festivale dokumentárnych filmov Hot Docs a európsku premiéru na tohtoročnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Film vznikol v produkcii spoločnosti Final Cut for Real v koprodukcii s Organized Crime and Corruption Reporting Project a so spoločnosťami Frame Films a For Got Fat Productions.

Ján Kuciak, Martina Kušnírová
Zdroj: Bontonfilm

Film je príbehom vraždy mladých snúbencov len pár mesiacov pred svadbou a odhaľuje nové skutočnosti, ktoré boli pre verejnosť doteraz neznáme. Režisér Matt Sarnecki vysvetľuje, prečo sa ho rozhodol nakrútiť. Film opisuje ako „nikdy predtým nevidený plán fungovania korupcie a svedectvo o sile žurnalistiky. To je tá najdôležitejšia časť príbehu a zároveň Jánov odkaz – niečo, na čo nechcem, aby svet zabudol. Náš dokument je naliehavou pripomienkou rizík, ktorým čelia novinári, a tiež toho, že slobodná tlač funguje ako ochrana demokracie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia