Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
2. decembra 2022 o 17:16
Čas čítania 0:48

Konšpirátor Alex Jones požiadal o osobný bankrot, lebo nedokáže zaplatiť 1,5-miliardové odškodné za šírenie klamstiev

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa rozhodnutí súdov musí zaplatiť dohromady 1,5 miliardy dolárov. Tvrdí, že na to peniaze nemá.

Krajne pravicový šíriteľ konšpiračných teórií Alex Jones požiadal o osobný bankrot, pretože musí zaplatiť dohromady 1,5 miliardy dolárov za šírenie lží o streľbe v americkej škole Sandy Hook. Ide o pokutu za poškodenie dobrého mena pozostalých vo výške takmer miliardy dolárov a ďalších 473 miliónov dolárov ako odškodné, ktoré mu súd nariadil v októbri 2022. Podľa britského denníka Independent tak už od neho nemožno tieto peniaze vymáhať.

V žiadosti o bankrot uvádza, že vlastní majetok v hodnote okolo 1 až 10 miliónov dolárov, ale má dlhy vo výške 1 až 10 miliárd dolárov.

Alex Jones
Zdroj: TASR/AP

Odškodné za šírenie klamstiev

Známy konšpirátor Jones na svojom webe Infowars klamal, že masaker na základnej škole v Sandy Hooku zo 14. decembra 2012 sa nikdy nestal. Podľa jeho tvrdenia bol „zinscenovaný“ aktivistami na kontrolu zbraní. Jones lož o streľbe v Sandy Hooku šíril dlhé roky, nakoniec však uznal, že streľba na škole bola „stopercentne skutočná“.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Masaker z roku 2012, za ktorým stál iba 20-ročný Adam Lanza, patrí medzi najhoršie útoky na školách v dejinách USA. Strelec 14. decembra 2012 na základnej škole zastrelil 20 prvákov a 6 pedagógov. Ešte pred odchodom do školy zabil aj svoju mamu a nakoniec spáchal samovraždu. Tragický incident si tak vrátane Lanzu vyžiadal 28 mŕtvych.

Domov
Zdieľať
Diskusia