Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. novembra 2022, 13:23
Čas čítania 0:29

Po celom území Ukrajiny sa opäť rozozvučali sirény

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Sirény sa rozozvučali v čase, keď mnohí ukrajinskí predstavitelia varovali, že Rusko sa pripravuje na nové útoky.

Po celom území Ukrajiny boli v utorok opäť vydané varovania pred vzdušnými útokmi a na mnohých miestach sa rozozneli sirény. TASR o tom informuje podľa správy televízie Sky News, ktorá sa odvoláva na vyjadrenia ukrajinských predstaviteľov. Bezprostredne sa však neobjavili správy o podniknutí nového útoku.


Šéf civilno-vojenskej správy Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba vyzval všetkých obyvateľov oblasti, aby vyhľadali úkryty a bezpečné miesta. Neskôr uviedol, že varovanie bolo ukončené a čaká sa na ďalšie informácie. Podľa denníka The Guardian sa v Kyjeve rozozvučali sirény na približne desať minút.


„Aj naposledy Rusi zamaskovali útok ako tréningový let... uvidíme,“ cituje gubernátora Mykolajivskej oblasti Vitaliho Kima Guardian. Pred pokračovaním ruských útokov na energetickú infraštruktúru varoval v posledných dňoch vo svojich pravidelných videoodkazoch aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Domov
Zdieľať
Diskusia