Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
20. novembra 2022, 18:52
Čas čítania 0:45

V Číne zomrel na koronavírus prvý človek po pol roku. V krajine sa aj napriek nulovej tolerancii rozrastajú počty nakazených

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V Číne zomrel na koronavírus prvý človek po pol roku. V krajine sa aj napriek nulovej tolerancii rozrastajú počty nakazených
Zdroj: TASR/AP/Ng Han Guan

K nárastu počtu prípadov prišlo len krátko po tom, ako v Pekingu ohlásili jedno z najrozsiahlejších uvoľňovaní protipandemických opatrení.

Čína zaznamenala v nedeľu prvé úmrtie súvisiace s nákazou koronavírusom za uplynulých šesť mesiacov. Počet nových prípadov nákazy v Číne opäť stúpa aj napriek politike takzvanej nulovej tolerancie voči covidu.

Úrady v Pekingu v nedeľu oznámili úmrtie 87-ročného muža nakazeného koronavírusom. V čínskom hlavnom meste bolo taktiež v nedeľu zaznamenaných 621 nových prípadov koronavírusu prenesených lokálne.

Čínsky zdravotnícky úrad pritom v nedeľu evidoval v celej krajine vyše 24-tisíc nových lokálnych prípadov nákazy, ktoré boli hlásené za uplynulých 24 hodín. Tento počet prípadov nákazy koronavírusom je nízky v porovnaní s inými krajinami, no Čína ich v posledných mesiacoch hlásila len veľmi málo, pričom úmrtie súvisiace s ochorením covidu-19 zaznamenala predtým naposledy v máji.

K nárastu počtu prípadov prišlo len krátko po tom, ako v Pekingu ohlásili jedno z najrozsiahlejších uvoľňovaní protipandemických opatrení, v rámci ktorého bola napríklad skrátená povinná karanténa pre osoby prichádzajúce zo zahraničia.

17. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 2:48 Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul

Avšak ani toto rozsiahle uvoľňovanie opatrení neznamená, že by Čína prehodnotila svoju politiku tzv. nulovej tolerancie covidu, ktorá výrazne zaťažila čínsku ekonomiku a vyvolala aj protesty. Čína sa v rámci tejto politiky snaží potlačiť pandémiu rušením letov a neustálym zavádzaním nútenej karantény či hromadným testovaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia