Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
19. novembra 2022, 12:10
Čas čítania 0:39

Chris Hemsworth má genetickú predispozíciu na Alzheimerovu chorobu. Berie si na čas voľno

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hercov starý otec už Alzheimerovou chorobou trpí.

Herec Chris Hemsworth si plánuje vziať dovolenku po tom, čo dokončí turné k seriálu Limitless, informuje Vanity Fair. Šesťdielny dokumentárny seriál má divákom odhaliť tipy, ako zabrániť účinkom starnutia, ako zostať fit, byť múdrejší a silnejší bez ohľadu na vek. 

Práve pri nakrúcaní spomínaného seriálu sa herec dozvedel o svojej genetickej predispozícii. V piatej epizóde podstúpil vyšetrenie u lekára, v dôsledku ktorého zistil, že jeho DNA obsahuje gény spájajúce sa so zvýšeným rizikom Alzheimerovej choroby. Herec má momentálne 8- až 10-krát vyššiu šancu na prepuknutie choroby. 

Zákernou diagnózou trpí aj Hemsworthov starý otec. „Nie som si istý, či si vlastne niečo pamätá. Častokrát začne len tak rozprávať holandsky, čo je jeho pôvodný jazyk,“ uviedol herec. „Niekedy rozpráva v holandčine, inokedy v angličtine a občas sa stane, že tieto jazyky mieša,“ dodal. 

„Keď sa vrátim domov z turné, vezmem si poriadne dlhú dovolenku a jednoducho spomalím. Budem so svojimi deťmi a ženou,“ priblížil svoje plány.

Zoznam najlepších filmov herca Chrisa Hemswortha nájdeš v našej filmovej databáze.
Domov
Zdieľať
Diskusia