Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
18. novembra 2022, 14:49
Čas čítania 0:49

RTVS má nového dočasného šéfa spravodajstva. Dôvodom je Ficov prejav

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Odvysielaním Ficovho prejavu na výročie nežnej revolúcie sa zaoberá vedenie RTVS.

Verejnoprávna RTVS odvysielala na výročie nežnej revolúcie viac ako hodinový prejav predsedu opozičnej strany Roberta Fica.

Ako informuje portál Omediach.com, riaditeľka spravodajstva Mária Hlucháňová označila tento krok za chybu a následne sa vzdala svojej funkcie. Na jej mieste ju dočasne nahradí moderátor Miroslav Frindt. Pre rovnaký dôvod odchádzajú aj ďalší vedúci spravodajstva.

„Svoje funkcie opúšťajú aj Alfonz Šuran (intendant RTVS :24), Peter Nittnaus (šéfdramaturg RTVS :24) a Andrea Fajnorová (vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky). Riadením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bol poverený Miroslav Frindt, ktorý v spravodajstve RTVS pôsobí od roku 1999 na viacerých pozíciách,“ oznámila RTVS.

Verejnoprávna televízia kritický prejav Roberta Fica odvysielala pri príležitosti osláv Dňa boja za slobodu a demokraciu. Nepridala k nemu žiadny kontext ani reakcie odborníkov, len pomohla predsedovi Smeru-SD šíriť jeho myšlienky. 

Anketa:
Myslíš si, že by mala riaditeľka spravodajstva skončiť?
Áno, ide o veľký prešľap. 
Nie, nič sa nestalo.
Je mi to jedno.
Áno, ide o veľký prešľap. 
61 %
674 Hlasov
Nie, nič sa nestalo.
31 %
340 Hlasov
Je mi to jedno.
9 %
95 Hlasov

Fico kritizoval vládnu koalíciu na čele s premiérom Eduardom Hegerom a ministrom financií Igorom Matovičom za prenasledovanie opozície i za rozvrat verejných financií. 

Ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi vyčítal nezvládnutie migrácie. V prejave vyjadril zotrvávajúci negatívny postoj k povinným kvótam. Spomenul aj obrannú dohodu s USA, ktorú považuje za nevýhodnú pre Slovensko, a avizoval, že ak bude vo vláde, iniciuje otvorenie rokovania o dohode. 

Predseda Smeru-SD tiež skonštatoval, že strana má realistické ambície vyhrať najbližšie parlamentné voľby. 

Domov
Zdieľať
Diskusia