Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
17. novembra 2022, 19:11
Čas čítania 0:39

Socha nahého Putina s malým Lukašenkom na zlatom záchode pôjde do dražby. Vyvolávacia cena bude 10-tisíc eur

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Socha nahého Putina s malým Lukašenkom na zlatom záchode pôjde do dražby. Vyvolávacia cena bude 10-tisíc eur
Zdroj: Twitter/@Kaputin_Off

Vydražená suma pôjde na nákup bojového dronu pre Ukrajinu.

Blesk informuje, že socha nahého ruského prezidenta Vladimira Putina na zlatom záchode spolu s malým Lukašenkom na kolenách so zlatou reťazou okolo krku od skupiny aktivistov s názvom Kaputin vo štvrtok v rámci výročia nežnej revolúcie putovala po Prahe.  

Dielo nazvané Naked Killers následne čaká dražba, ktorá potrvá do 20. decembra. Finálna suma potom pôjde na kúpu bojového dronu pre ukrajinskú armádu. Vyvolávacia cena bude 10-tisíc eur. 



Autorkou sochy je Barbora Zichová, absolventka bábkovej scénografie na DAMU. Jej výroba trvala údajne dva mesiace a má symbolizovať Putinov režim, zároveň jeho slabosť a zraniteľnosť. 

Socha je dnes veľmi aktuálna a symbolická, bola však vytvorená ešte pred začatím ruskej invázie na Ukrajinu, ku ktorej došlo 24. februára.

Domov
Zdieľať
Diskusia