Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
14. novembra 2022, 6:48
Čas čítania 1:02

Republikáni kritizujú svojho exprezidenta Donalda Trumpa. Vinia ho z prehratých volieb

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Republikáni kritizujú Trumpa, voľby vraj nevyhrali kvôli nemu.

Demokrati budú naďalej kontrolovať americký Senát po tom, čo demokratická senátorka Catherine Cortezová Mast zvíťazila v doplňujúcich voľbách v štáte Nevada. Jej víťazstvo je dôležité aj pre prezidenta Joa Bidena, ktorý zrejme bude opätovne kandidovať.

Zatiaľ čo demokrati sa tešia víťazstvu, v radoch republikánov sa ozývajú nespokojné hlasy. Z neúspechu totiž podľa CNN obviňujú svojho exprezidenta Donalda Trumpa. Jeho podpora počas kampane bola podľa republikánov zbytočne polarizujúca a kandidátom skôr ublížila. „Vravel, že ho unaví neustále víťazstvo. Ja som unavený z prehrávania,“ povedal pre CNN marylandský guvernér Larry Hogan (republikán), ktorý Trumpa dlhodobo kritizuje.

Trump podporil tých kandidátov, ktorí podporili v roku 2020 jeho, a zostali mu naklonení aj po jeho klamlivých tvrdeniach o údajne sfalšovaných prezidentských voľbách, ktoré v jeho mysli vyhral. Kľúčovým vo voľbách bol aj postoj kandidátov voči interrupciám, keďže ústavné právo na ne zrušil najvyšší súd v lete 2022.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Deje sa tá istá vec s volebnými podvodmi ako v roku 2020???“napísal Trump v príspevku na sieti Truth Social začiatkom týždňa. Narážal na prezidentské voľby spred dvoch rokov, v ktorých zvíťazil súčasný šéf Bieleho domu Joe Biden, čo Trump doposiaľ odmieta uznať s odkazom na údajné – nikdy nedokázané – volebné podvody. Podľa neho došlo k podvodom aj pri voľbách do Kongresu.

Obvinil napríklad demokratov v Arizone, že zámerne spôsobili problémy s automatmi používanými na rátanie hlasov a že zinscenovali dlhé rady pred miestnosťami v niektorých tradične republikánskych obvodoch. Miestne úrady Trumpove tvrdenia rozhodne popreli.

9. novembra 2022, 6:57 Čas čítania 1:48 Trump bez dôkazov opäť hovorí o možných volebných podvodoch, voľby nedopadli podľa jeho predstáv (+ priebežné výsledky) Trump bez dôkazov opäť hovorí o možných volebných podvodoch, voľby nedopadli podľa jeho predstáv (+ priebežné výsledky)

Voliči v utorok rozhodovali o obsadení 35 kresiel v 100-člennom Senáte a všetkých 435 v Snemovni reprezentantov. Novozvolený Senát zloží prísahu 3. januára 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia