Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
11. novembra 2022, 16:30
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Burza FTX ohlásila bankrot. Jej zakladateľ prišiel za niekoľko dní o 15 miliárd

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bitcoin aj ethereum sa v priebehu siedmich dní prepadli o 16 %.

Jedna z najväčších búrz kryptomien FTX dnes požiadala o ochranu pred veriteľmi. Na trhu tak došlo k zavŕšeniu turbulentného týždňa. Správy o insolventnosti burzy spôsobili výrazný pokles celého odvetvia, informuje New York Times

Burza na svojom twitterovom účte ohlásila okrem bankrotu aj zmenu na pozícii CEO, pričom majiteľa Sama Bankmana-Frieda vystrieda na jeho stoličke John J. Ray III.

Finančné problémy FTX a pokles hodnoty kryptomeny spôsobili na trhu paniku a veľkú nestabilitu. V stredu vo večerných hodinách pozastavili výbery aj ďalšie burzy, ktoré sa tak snažili zbrzdiť veľký odlev investorov, ktorí urýchlene predávali svoje kryptoaktíva. Bitcoin aj ethereum sa v priebehu siedmich dní prepadli o 16 %.

Majetok generálneho riaditeľa FTX klesol zo 16 miliárd dolárov prakticky na nulu. Podnikateľ už skoršie tento týždeň vypadol z indexu miliardárov agentúry Bloomberg.

Anketa:
Máš svoje úspory uložené v krypte?
Áno, držím kryptomeny.
Nie, kryptomeny sú hlúposť.
Úspory zhodnocujem inak.
Áno, držím kryptomeny.
28 %
299 Hlasov
Nie, kryptomeny sú hlúposť.
44 %
469 Hlasov
Úspory zhodnocujem inak.
28 %
300 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia