Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. novembra 2022, 19:53
Čas čítania 0:37

11 francúzskych biskupov čelí obvineniu zo sexuálneho násilia. Za posledných 70 rokov zneužili 216-tisíc detí

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyšetrovatelia vyzvali cirkev, aby obetiam vyplatila odškodné.

Jedenásť bývalých i súčasných francúzskych biskupov obvinili zo sexuálneho násilia. Informáciu zverejnil predseda Konferencie biskupov Francúzska Eric de Moulins-Beaufort.

Medzi obvinenými je aj kardinál a bývalý dlhoročný biskup z mesta Bordeaux Jean-Pierre Ricard, ktorý sa priznal k „zavrhnutiahodnému“ činu na 14-ročnom dieťati, povedal de Moulins-Beaufort novinárom. Všetci obvinení budú čeliť buď trestnému stíhaniu, alebo cirkevnému disciplinárnemu konaniu, uviedol predseda Konferencie biskupov Francúzska. Ricarda vymenoval za kardinála v roku 2016 pápež František.

8. decembra 2020, 21:38 Čas čítania 0:46 Poľský kňaz obhajoval krytie pedofílie v cirkvi slovami: „A kto nie je v pokušení?“ Nakoniec sa musel ospravedlniť Poľský kňaz obhajoval krytie pedofílie v cirkvi slovami: „A kto nie je v pokušení?“ Nakoniec sa musel ospravedlniť

Francúzski biskupi sa v pútnickom meste Lurdy stretávajú na jesennej konferencii a plánujú diskutovať o zlepšení svojej komunikácie a transparentnosti v súvislosti s obvineniami duchovných zo sexuálnych trestných činov.

Katolícku cirkev vo Francúzsku minulý rok vážne zasiahli zistenia o rozsiahlom zneužívaní maloletých osôb kňazmi a diakonmi z 50. rokov minulého storočia.

Podľa zistení vyšetrovateľov za uplynulých sedem desaťročí francúzski duchovní zneužili 216-tisíc maloletých. Pri započítaní laikov, ktorí pracovali v cirkevných školách či v charite, bolo obeťami sexuálneho násilia až 330-tisíc detí. Vyšetrovatelia vyzvali cirkev, aby obetiam vyplatila odškodné.

Domov
Zdieľať
Diskusia