Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
5. novembra 2022, 17:37
Čas čítania 0:45

Havária vrtuľníka na juhu Talianska si vyžiadala sedem obetí vrátane 13-ročného dievčaťa

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Havária vrtuľníka na juhu Talianska si vyžiadala sedem obetí vrátane 13-ročného dievčaťa
Zdroj: Unsplash/Victor B./volně k užití (ilustrační foto)

V čase nehody bolo v oblasti zlé počasie.

Sedem osôb zahynulo v sobotu pri havárii vrtuľníka na juhu Talianska. Medzi obeťami sú aj štyria slovinskí turisti. Vrtuľník sa stratil z radarov v oblasti Castelpagano di Apricena v talianskom regióne Apúlia, napísal taliansky denník Corriere della Sera.

Medzi obeťami je aj štvorčlenná rodina zo Slovinska vrátane 13-ročného dievčaťa. Na palube sa okrem rodiny nachádzal aj lekár a dvaja piloti. Momentálne nie je známe, čo spôsobilo tragédiu, no v čase nehody bolo v oblasti zlé počasie.

Vrtuľník bol nezvestný už od rána. Správu o objavení helikoptéry potvrdil viceprezident regiónu Raffaele Piemontese. Úprimnú sústrasť už stihol vyjadriť aj bývalý starosta Benátok Luigi Brugnaro: „S hlbokým zármutkom som sa dozvedel o tragickej nehode helikoptéry, ktorá stála životy siedmich ľudí vrátane lekára Maurizia De Girolama, ktorý tragicky zahynul pri plnení profesionálnej úlohy a službe druhým. Vyjadrujem úprimnú sústrasť v mojom mene a v mene celého Talianska.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia