Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
5. novembra 2022, 18:33
Čas čítania 0:41

Španielska polícia s najväčším úlovkom v dejinách. Zadržala 32 ton marihuany v hodnote 64 miliónov eur

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Španielska polícia s najväčším úlovkom v dejinách. Zadržala 32 ton marihuany v hodnote 64 miliónov eur
Zdroj: Getty Images/Antonio Masiello

Pri akcii rozložila polícia aj organizovanú zločineckú skupinu.

Španielska polícia sa na Twitteri pochválila najväčším množstvom zhabanej marihuany. Počas akcie, trefne nazvanej Gardens (záhrady), zhabala až 32 ton balenej marihuany v hodnote najmenej 64 miliónov eur. Podľa polície toto množstvo zodpovedá ekvivalentu 1,1 milióna rastlín.

 
Policajti v rámci operácie vykonali raziu na niekoľkých farmách a vo výrobných závodoch po celom Španielsku. Pri akcii rozložili aj organizovanú zločineckú skupinu a zadržali deviatich mužov a jedenásť žien vo veku od 20 do 59 rokov. Španielska polícia uviedla, že marihuana po usušení putovala na domáci španielsky trh, ale aj do Švajčiarska, Holandska, Nemecka a Belgicka.

Gang zadržali ešte v októbri v Tolede, Ciudad Real, Valencii a Astúrii, avšak podrobnosti o prípade zverejnili až dnes. Španielska daňová agentúra predpokladá, že cena kilogramu kanabisu má na európskom trhu hodnotu od 2 300 do 2 500 eur za kilogram. 

Domov
Zdieľať
Diskusia