Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová TASR
31. októbra 2022, 17:36
Čas čítania 0:30

SHMÚ: Október 2022 bol na Slovensku jeden z najteplejších v histórii

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Teploty prelomili aj niekoľko rekordov.

Tohtoročný október bol na Slovensku jeden z najteplejších v histórii meteorologických meraní. Najmä vďaka vysokých hodnotám minimálnej dennej teploty vzduchu. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na Facebooku.

Padali aj teplotné rekordy

K titulu najteplejšieho októbra paradoxne podľa meteorológov prispeli „vysoké hodnoty minimálnej dennej teploty vzduchu a nie maximálna denná teplota vzduchu“. Tú totiž brzdili inverzie v nižších polohách. 

V pondelok 24. októbra bola rekordne vysoká minimálna denná teplota vzduchu pre tento deň napríklad v Bratislave na letisku (13,7 stupňa Celzia), Gabčíkove (13,5 stupňa Celzia), Jaslovských Bohuniciach (13,6 stupňa Celzia) či Banskej Štiavnici (11,2 stupňa Celzia).

Rekordne vysoká bola minimálna denná teplota vzduchu vo štvrtok 27. októbra napríklad v Dudinciach (12,2 stupňa Celzia) či Dolných Plachtinciach (9,7 stupňa Celzia), kde teplota prekonala 56 rokov starý rekord z roku 1966.

Domov
Zdieľať
Diskusia